Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
  Men! Ska jag säga? Akta dig för eld och djupa vatten!


Livet för dummies 6


Det har blivit dags att angripa den osynliga världen som utomjordingarna inte sett med sitt sauronöga. Litteraturen. Kul va? Jag tycker att det är kul.

Donny J. sa ju ibland till kalle att fan, friformstrolla är svårt att beskriva men det påminner lite om poesi.

Det du! Låter spännande va? Och att skriva poesi asså. Shit processen, magin, stunden, extasen... Ty se! Vi är som trädstammar i snön! Och sån skit.

Vi är dock inte där ännu. Det är lixom mer av toppen på det litterära berget. Jag tänkte att vi skulle börja med att läsa en bok. Bara rakt av. Många har frågat mig om detta. En utvecklas som läsare, levlar lixom, per 10000 sidor. Det vet ju alla. Men spelar det roll om en läser samma bok 30 gånger, två böcker 15 gånger var eller måste det vara olika böcker allihopa? Jag brukar säga att det är upp till var och en.

Men nu ska vi börja med En Bok. Vilken ska en börja med då? Om en är sen i gamet men liksom vaken och hungrig? Vill bada i det djupa direkt.

Du ska sätta dig på plattan eller jämförbar lokal plats och läsa Finnegans Wake högt och tydligt medan en vän läser Visions of cody högt i ditt öra. Du ska försöka zona ut Finnegans wake medan du läser. Bada i drömmarna om Cody. Sen ska din vän förklara sin tolkning av Finnegans wake för dig.

Om ni klarar uppdraget och överlever tycker jag att ni ska göra om det med ombytta roller.

Sen kan ni tillsammans läsa första kapitlet av Infinite Jest ihop. Tills ni praktiskt taget kan det utantill.

Har du inga vänner så tycker jag att du kan hoppa över det här uppdraget för nu. Gå ut i världen och kom tillbaka när du har en vän. Under tiden kan du söka tröst i en ond värld på sinfest.net.

Snille och smak 4evr

Poppa Large
Fri vers av Joakim P Udd VIP
Läst 192 gånger
Publicerad 2018-11-20 17:02

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


  < Nästa text
< Föregående