Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själv har jag aldrig varit i Tailand, säger Eva och gnager på sitt äpple, och aldrig tror jag mig få råd att resa dit, men stranden här hemma är fortfarande gratis om än det talas om att privatisera den o gatorna här hemmavid


Något litet om uppoffring?






jag skulle kunna tänka mig
att sänka min standard, säger Tore
om det gäller allt skräp
jag köper och sätter i mig
vilket väl utgör sisådär en sjuttio procent
av allt som pengarna i budgeten går till
tanka bilen och köra runt
runt centrum i väntan på att livet
skall skänka kvällen litet mening

men allt som är av riktigt god kvalitet
ger jag inte upp i första taget
även om det är som livsluft för mig
med kvantitet, så kan jag tänka mig
att skära i inhandlandet och även
lida en smula för det

jag kan tänka mig att sänka min standard
med upp till sjuttio procent
om bara politikerna
först visar gott exempel och verkligen går
i bräschen med att uppmuntra rika människor
sälja sina dyra villor till oss mindre bemedlade
för en spottstyver

o bygga om till studentbostäder villaslotten
sociala pensionat för uteliggarna
samt flytta till o bo i hyresrätt istället
i något miljonprogramområde
med visst renoveringsbehov






Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-11 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP