Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten är förstås ett rykte som jag vill skall ta sin början just här, sedan spridas land och rike kring utan någon som helst politisk eller religiös hemvist, bara som en insikt om att det inte bara kan drabba dig, utan att det troligen redan gjort det.


Tyranniets femte lag




Tyranneriets femte lag handlar om att göra varje mål och mening meningslösa genom att skapa meningslös sysselsättning åt folk som skulle kunna vara till nytta på annat sätt och vis om de blott gavs en chans att vara det.

Det gäller att under en sorts regelverk skapa förutsättningar för att sabotera att något vettigt görs för varje försök att skapa samt väcka någon som helst gnista av hopp för och hos dem för vilka ett sådant hopp skulle kunna utgöra ett hot mot sådana människor som skulle ha något att frukta från vanligt folk om man upplyste dem om vilka rättigheter de har, inte bara vilka skyldigheter de har. Det mest farliga som kan hända är att folk begriper något om varför de utsätts för tyranniets femte lag.

Jag är själv inte anhängare av den, men inkompetent folk på, på sätt och vis höga poster, är det. Om de känner sig hotade kommer de att göra i stort allt för att förhindra att deras post’er samt bevekelsegrunder ifrågasätts. De kommer då att använda sig av just tyranneriets femte lag, som per automatik.








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-26 02:13



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar denna, det samhällskritiska -
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP