Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten skriven till musik av C.M. Bellman, Fredmans Sång nr 31 ("Opp Amaryllis...") dock! har lärkan ännu inte kommit...


vakna, min kära!

1.
Vakna min kära! Gryning är nära!
Ko-om låt oss skåda sol gå opp!

Jag har gjort kaffe - hällt upp på kanna.
Vi-i sätter oss på bergets topp.

Luften andas mycket lätt däruppe.
Kanske skall vi just idag få höra
vårens första sånger från en lärka,
kommen på fladdrande vingar till oss.

2.
Ser du, min kära - ljuset sig närma.
Mo-orgonen väckes upp ur natt

Tag med en kaka - bröd skall vi smaka
Lä-ägg ner i korgen flätad, fin.

Håll min hand! Det bär ju duktigt uppför.
Akta dig för sprickan där i klippan!
Halka inte – snart är vi så komna
ti-ill vår frukostplats, ser du så skön!

3.
Jag brer ut filten - sätt dig, min kära!
Hö-ör du de första måsarna!

Solstrålar komma - de gylla världen.
Sky-ynda, fyll upp i kopparna!

Ah, så ljuvligt kaffet värmer kroppen!
Ja, nu njuter man – vårt liv är toppen!
Och vi sitter väntande i spänning
på vingars fladder däruppe i skyn.


4.
Känner du vikten – här vid utsikten
av att hålla sinnet öppet, fräscht!

Öarna simmar – fjordvattnet glimmar.
Mo-orgon har gett oss dag helt ny.

Lyssna nu med örat vänt mot himlen
efter lärkors lilla fina lockton.
Schhh! Där kom det ju ett litet kviller!
Underbart härligt att vårsång är här!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-13 14:50



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som bar är helt underbar
Jag hör lärkan
2010-01-13

  Monika A Mirsch VIP
en dikt som lätt bär vinterns köld på sina axlar - väntan till våren värmer och sången bubblar
2010-01-13

    purplepea
märkligt med en text som denna, mitt i kallaste vintern... och man dras med med bilder och man väntar på något gott...känns lite sthlm skärgård över bilden du målar..
2010-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP