Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Greklands sak är vår!"

 

Greklands ekonomiska kris bör tjäna som en väckarklocka för EU och alla andra nationer. Befolkningsutvecklingen i världen tvingar fram en internationell ekonomisk politik som, snabbare än någonsin tidigare, medverkar till att utjämna skillnaderna mellan de rika och fattiga i varje samhälle.

Det är dags att slänga skygglapparna och i demokratisk ordning lösa de ojämlikhetsproblem som vi själva, av okunnighet, ointresse eller egoism,  varit med om att skapa.

Den tid då vår värld framstod som ett antal autonoma enklaver är för alltid förbi.

Nu måste vi förmå våra ledare att inse att problemen i Grekland,  i Spanien, i Afrika och andra områden av världen är allas problem.

Ingen har råd att stå utanför.

Ingen har rätt att undandra sig ansvaret.

 

 





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av © anakreon VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-30 22:23

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Törs jag säga? Jo det gör jag, du har rätt enligt min rättsuppfattning!
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP