Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kan sjungas till melodin i Gunnar Wennerbergs "Här är gudagott att vara".


tronisk sång



1.
Essemessar du nu som vanligt
knappar du på din telefon?
Märker du hur grö-önskan frodas
ser du någonting utifrån?

Ringsignaler, missat sa-amtal
bilder tagna med mobi-il
är vad männskor numer tycks skörda
när de vistas i skön natur.

2.
Här är männskovärdigt att vara.
Känn hur doftande jorden är!
Hör du vinden sakta samtala
med de träd, som den smeker lätt.

Inte är väl elektroni-ikiskt
enda sättet se vår vä-ärld.
Skärmar, bredband är den ej bara.
Ne-ej någonting mycket mer.

3.
Svältfödd är du, människoskara,
när som asfalten ligger där
förut gräset vajade bara
mjukt för fötter att vandra i.

Stressad söker du nu va-aror
kompenserar saknad vä-ärld
där din kropp vill nju-uta sinnen
givna till dig på en savann.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 272 gånger
Publicerad 2010-05-15 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP