Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.11.29
10.55



julklapp

 

Jag viker papper idag.
”Pedant!” skriker någon…

Men jag vill säga noggranna händer, varsam medvetenhet om dig.
För ditt leende hjärtas skull. Du berättar om din längtan när du lever och inte tror någon ser… men jag ser dig när du vidrör mitt hjärtas ängder, strövar fritt ohindrad. Och jag undrar. Finns här grindar i mina marker, kvarglömda på udda platser, där ännu ingen satt sin lilla fot, dansat stegen vida runt i ring och lutat sig mot? Måhända det är så och att någon gärna söker dem för att öppnas och stänga igen.

Jag viker papper idag.
”Stressa!” skriker någon…

Jag vill säga lugn för allt i världen, lugna dig lite människa det är inte brått att leva om du märker stillheten vid namn och fläktar dina andetag djupare i bäckenbottens porlande solstrimma, här slumrar fiskar i lekgömslen vid tunga stenars trygga skuggrika vilsamhet inför rusande pulserande fors. Ser du inte hur ditt Namn längtar vila intill allt som flämtar liv och närhet för droppens ljusbrytning i dess tonande fria fall.

Jag viker papper idag.
”Tejpen är slut!” skriker någon…

Jag väntar tills trädet vuxit klart och jag handsågat klart dess innersta cirklar, skulpterat en flisa, doppas i svavelsjö, andningstorkad i sena nätter, jag stryker dig mot utplånandet en vacker skymningsdag när solen går ner för jag behöver tända mig ett ljus som lyser när det synes mörkna i livet och där vilar min lackstång i min hand, smälter former som brinner så lustigt nära allt det svarta men ändå mörkt rött bevarar jag innerligheten och mina stämplar faller så glödgande tunga, gjutna mot din förväntan att jag bara ler när du sedan brister ut i jubelrop.




Övriga genrer av Nightngale
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-29 11:19



Bookmark and Share


  Tvillingsyster
Helt fantastisk! Så många bottnar och tolkningar. enormt vackert språk som bara gnistrar. Gillar jättemycket de små stressade julklappsinslagningsmeningarna! Jag vet att du alltid vill ha många vägar öppna i dina texter, vad det gäller toliningar, menar jag, och här har du verkligen lyckats, på ett sätt som känns medvetet men samtidigt okonstlat. Suveränt.
2005-12-01

  mariann
Först dessa skrik för att sedan smekas in i varsamma stycken som andas styrka och varsamhet. "Du berättar om din längtan när du lever och inte tror någon ser..." Ryser!
2005-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale