Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ansikte

maktens ansikte är sig likt genom alla sekler
det grinar
men inte illa
utan snarast som i hån
och svaret
om någon skulle råka fälla en olämplig kommentar
är
som alltid
mynningseld från vapen

demokrati är
förstås
per definition
ett dödligt hot
mot maktapparaten

senast hos oss i Sverige
bekämpat med eld
i Ådalen

och
när blir det nästa gång
hos oss
som vansinnet
brakar loss

hur säkert vilar
folkvald makt
marionettligen

det frågar sig
en ynklig representant från
det djupa folkhavet




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ingmar Hård VIP
Läst 940 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2011-02-21 18:43



Bookmark and Share


  aol
verkligen sant bra skriftat
2011-02-28

  Drömfångare
Huh, kusligt o.O
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP