Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skamvrå

skamvråstående
är omodernt hos oss numera och motståndare till detta inhumana bestraffningssätt har jag städse varit

men nu
i dessa dagar av gammalt förfallande feodalvälde i Nordafrika, kan man ju inte annat än glatt le vid tanken på att eventuellt få se en Gahdahffi iklädd uniform med medaljer och annan guldgalonad grannlåt med sänkt huvud stå där, inmålad i sitt eget hörn.

"Skäms! gamle man! Har du alldeles mist förståndet! Eller hade du inget alls, megalomanifångad?!"




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ingmar Hård VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-23 18:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
det är alltid samma sak, populär ett tag i några eller många år och så går luften ur ballongen. Nu senast mikrolånens gudfader, mannen som fick nobelpriset för sin idé och verksamhet, blir nu kritiserad för att försöka fiffla med biståndspengar och låntagarna är nu ännu mer fattiga än när de först erbjöds lånen och många tar livet av sig när de inte kan betala och tvingas 'stå vid skampålen'. För det är samma lånekaruseller här som där. Lån leder oftare till en skuldfälla än en väg framåt.
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP