Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
slsfr,odl k',dy'ööfjry. lpmdyohy mph (samma text som i titeln, bara att jag flyttat alla tangentnedslag ett steg till höger)


Akademisk jämställdhet. konstigt nog






Om du är man och heter exempelvis Hubertus Färnebod, står i en studio och fotograferar en naken flicka, som mycket väl skulle kunna heta Greta Augusta Nilsson, mot ljusbllå bakgrund. Då är det snusk och pornografi och allt möjligt utom konst.

Om det inte framgår av vilket kön du är och du fotograferar samma flicka mot samma sorts blå bakgrund. Då är det fortfarande snusk och pornografi och allt möjligt utom konst.

Om du däremot är av kvinnokön och heter exempelvis Emma Vivi Enokskjutiofem.
Där du står i en studio och fotograferar samma flicka mot samma ljusblå bakgrund. Då är det plötsligt konst, eftersom du är en kvinna som jobbar med en ung kvinna av samma kön som ditt eget.

Om du är en känd fotograf som fotograferar unga flickor, pojkar eller vem fan som helst, ja då är det förstås konst. Även om föremålet för din konst gör hitlerhälsning eller står och pratar sig hes om negrer och att förintelsen under andra världskriget aldrig ägde rum. Det är konst säger jag och därmed basta.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-21 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP