Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
03.01.07    
19.50   



Det var stunder som dessa jag mindes...


Då träden lämnade sitt växande och styckades, under våra arbetande händer, av kilar, sylar, yxor och knivar, gav form till våra bilder, vår önskan att skapa tingen. Vassa flisor som trängde in i underarmarna, kåda som tovade samman håret på kroppen, röda strimmor av utslag från trädets hantering, rispor i huden då fattningen, omtagningen om livet lossat sin bäring och lutat iväg till tyngdpunkt och tunga fall, där lemmar legat fastklämda längre än vad nöden bad, innan hjälp till resning hade ansamlats, för lyft och lättnad av vikten.

Det var så det var skrivet på pergament och snidade stavar, att tingen åldras, förtvinar, bortom beröring, och endast deras skönhet består i minnet, deras bruk synligt så länge verkaren berättar om skapandets värv.




Övriga genrer av Tobias Hedlund
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-28 22:43



Bookmark and Share


  Alina Ögger
Väldigt vackert beskrivet av skapandets inneboende kraft samt melankoliskt om hur träden blir virke och glädje, då dessa får ge vika för människans uppfinningsrikedom. Som en liten historielektion i nyttjande av trä!
Applåder från en snickare som mjuknar av trärelaterad poesi.
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund