Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<em> eller nåt...</em>kb<br>


Tankar i sommarvärmen

"Begåvning är en gnista

som behöver rätt bränsle

för att flamma upp.

Vi behöver vara rätt bränsle

för varandra upptäcka varandras

begåvningar, se gnistorna

och ännu viktigare, inte

utsläcka elden när den väl tagit fart.

Det finns alltför många "begåvnings brandmän"

som ser det som sina stora uppgift att släcka,

där man egentligen bara ska vara åskådare

och njuta av värmen från andras begåvningar.

Jante lagen, är en en lag som borde beskattas

högst av alla lagar när den används, nästa gång

är det Du eller jag som behöver bränsle till våra gnistor.

Finns där för någon nu, så kommer det att finnas någon

där för Dig, i rätt tid".

 

 

kb

 




Övriga genrer (Aforism) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-01 18:24



Bookmark and Share


  aol
mycket klokt sant skriftat vännen,
2011-07-09

  Bibbi VIP
Å, vad jag tycker om den här texten.

Massor av applåder och bokmärke!
2011-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP