Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brandfackla


Må så vara

att världen icke längre

tillhör oss åldringar.



Dock önskar jag

att de medel som vi

under ett långt och

ofta strävsamt arbetsliv

tvingats avsätta för vår

pension vore bättre skyddade

för de makthavandes

giriga händer.



Åldersdiskrimineringen

vi tvingas leva med

är både ful och feg

och borde betraktas

med skräckslagna ögon

av alla de som nu nalkas tröskeln

till sin egen stund i livet

som ålderspensionär

i välfärdslandet Sverige.








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av © anakreon VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-04 17:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Detta är något att tänka på. Bra.
2012-06-04

  Annie b'larsson VIP
Men Mats, du har väl inte byggt något land, möjligen någon liten åker nånstans; det är väl människor som är äldre än vi som verkligen fått slita i sitt anletes svett när de byggt landet; fast självfallet ska du behandlas som en människa ändå.
Jag tycker att vi som ännu är unga och medelålders, samlar ihop oss innan det är för sent och stormar regeringsbyggnaden och bär ut alla som inte ska vara där - och det är säkert de flesta.
Sedan sätter vi oss själva där och tar över makten och ser till att alla får sin rättmätiga pension och en trygg ålderdom. Med eller utan sup.
Hörde förresten att staten, på alla ålderdomshem i Sverige, ska införa alkohol. Alla som vill ska få dricka vin till maten och få tá´sig en sup om de vill.
Det skänker en smula tröst; för skulle vår revolution inte lyckas, så kan man alltid (när det blir dags/om det blir det) supa ihjäl sig, så blir det inte så långtråkigt som det verkar vara nu.
Det kanske är så moderaterna har tänkt?!

Bra text av Calle!
Applåd.
2012-06-04

  walborg
Samhället och världen är inne i en vansinnesdans där de som genomskådat systemet utnyttjar det genom medveten stöld i stället för att stoppa systemet.
2012-06-04

    ej medlem längre
Åldersdiskriminering är tyvärr bara en del av det vansinne som styr tidsandan idag!

Själv är jag dåraktig nog att tro- ålder föder visdom.

Leve erfarenheten och låt den förvaltas av de som har den,du bland de mer nämnvärda!

Tack för en bokmärkestext!
2012-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Även jag instämmer.
2012-06-04

  Mats Henricson
Kan bara instämma, vi byggde ju landet, men , på ålderns dagar, betraktas vi mest som en börda för den arbetsföra befolkningen. INGEN av de ansvariga (politiker och byråkrater i högre ansvarsställningar) tycks reflektera över att det vi kräver, en trygg ålderdom och rimliga pensioner är något som vi slitit OCH betalt för , i form av skatt och avgifter under decennium efter decennium !
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP