Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk inte för mycket. Ät inte för många apelsiner under ett och samma dygn. Det säger sig självt att man inte skall göra något alls som kan kallas för att ha gjort det för mycket. Men folk behöver påminnas.


Smarta råd för den som vill ha hälsan och leva längre






Ett sätt att slippa få ont i en kroppsdel
(alternativt förslitningsskador)
lär vara att inte i onödan använda den.

Exempel på kroppsdelar som inte bör
användas i onödan är som följer.

Hjärnan, foten, tån, axeln, huvudets utsida, öronen, ögonen, matintaget, knäet, biceps, vaden, låret, ryggen, magen, bröstet, lungorna, hjärtat, armbågen samt pekfingret och tummen.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-16 16:01



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Om jag rätt förstår innebörden av uttrycket "i onödan", så håller jag med. Men ibland är "nöden" väldigt liten, men rättfärdigar ändå att rörelse utförs!
"Användning", minsann! Jag använder min lilltå när jag sover, eftersom den sitter där och hindrar blodet från att strömma ut, t ex. Och "för mycket" är, som du ju antyder, alltid FÖR mycket, annars hette det ju inte så.
2013-01-18

  Palett
Jag tror inte jag följer dina råd ( i och för sig kloka) men i alla fall !!!
2013-01-16

  Nanna X
vilka kroppsdelar bör man använda i stället?
2013-01-16

  ResenärGenomLivet VIP
Råden dom ändrar sej allt eftersom dagarna går...
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP