Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självdeklaration

 

Jag accepterar inte

att tiden berövat mig rätten

att vandra i Bolognerskogen

med armarna om min

unga hustrus späda axlar

och mina läppar fuktade

av hennes kärlek.

 

Jag accepterar inte

att min ålder numera

placerar mig i papperskorgen

och inte längre i de korgar

som är adresserade "in"

eller "ut" för att vara

en meningsfull del

av den fortsatta verkligheten.

 

Jag accepterar inte

att omvärldens värderingar

vill tvinga mig tillbaka

till det undantag som

var våra förfäders enda tillflykt

under en ålderdom präglad av

medlidande och umbäranden.

 

Jag accepterar det inte!

Men tvingas samtidigt konstatera

att det är den verklighet

som vårt samhälle erbjuder

många av de gamla och trötta

som genom att förbruka sina kroppar

och ofta även själar

medverkat till att bygga det.

 

Jag accepterar det inte.

Jag gör inte det.

Men det, mina vänner

ger de makthavade

fullständigt faan i.

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av © anakreon VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-15 13:39

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Jag önskar dig en tratt, en jättetratt, en röstmångdubblare - så ditt skrik för rätt och rättvisa slår ikull de döva, de hjärtlösa - Väl fäktat!
2013-02-16

  Fredrik P. VIP

Det accepterar inte jag heller!
Och det behöver vi inte heller
göra. Ny tid - ny livsstil för oss
överåriga!
2013-02-15

  walborg
Respekt skall Du ha och respekt skall Du kräva med den intelligens, mogna analys och verbala stridbarhet som är Din krona!!!! Ibland kommer alla jävligheter precis samtidigt, men om man får tackla ett monster i taget går det bättre. Stor varm kram till Din varma rättrådiga modiga person Calle!
2013-02-15

    ej medlem längre
bra skaldat,du har ett rebellhjärta.
2013-02-15

    ej medlem längre
bra rutet! du har skarp ammunition kvar, så peppra dem bara, makthavarna.
2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP