Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras betyder omskrivning. Exempelvis finns det ett existerande uttryck, citat, ordspråk. Ibland kommer man själv på en snarlik men mer personlig formulering. Det är då en parafras på det uttrycket.


Dagens aforism 2013 03 22 - Parafras





Jag tänker, alltså finns du.*





*Med tanke på tesen att en människa finns bara om någon annan människa lägger märke till hennes unika existens.




Övriga genrer (Aforism) av lodjuret/seglare VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-22 20:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En sak som gränser kan tänja,
att för att saken sin som främja,
tänker bort ett du innan jag vet du finns,
på så sätt blir sagans prinsessa/prins,
ett äventyr att tänka så spränger det,
i ett huvud som bara nästan säkert vet...
2021-09-04

  Tarantaran
Går det att tänka på andra
också så att de kan få bli
till?

..genast när du tänker är
tankens bana given..hur
lång tid tar det tills hen
blir verklig i ditt liv?
måste du tänka bort
någon annan samtidigt?

Kul parafras :)




2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP