Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stavas ordet trilogi eller triologi? Är det ena engelskt och det andra svenskt?


Dagens förklarade ord 2013 03 25 - triologi






Triologi
det är när man i en hytt för fyra, valt att klämma in sig blott tre personer. Som i en kärnfamilj bestående av mamma, pappa och ett barn. Trio står ju för tretal personer och logi för husrum. Så då blir triologi automatiskt husrum för tre.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-25 12:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Eller i Grythyttan på resa någon är,
som solens närvaro sommartid där, Tomten är sällan på resa mera sommartid,
såväl hans familj samt nissars id,
kanhända kan det hända just lär.
2024-01-22

  Minkki VIP
fyndigt :)
2013-03-25

    Bo Bjelvehammar
jag tänker genast på TRILOBIT; en som inte vet antal, mängd, mått och ålder
2013-03-25

  Tarantaran
Ingen visste att ni bara var
tre stora i fyramanshytten :)
kom att tänka på trikoloren,
den trefärgade, automatiskt
Frankrikes flagga!? Det är ju
nästan som jeans- märket
Jesus med patent på
det namnet!..eller
hur?
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP