Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyp on, som jag valt att förklara en smula tidigare, är en sorts ympning mellan svenska och engelska och skall stå för att två eller flera individer går i clinch med varandra. Gärna i halvklätt eller mera naket tillstånd.


Dagens förklarade ord 2013 05 24 - Odon






Odon
-
till skillnad från exempelvis domkraft (domare, åklagare, nämdemän, bisittare i tingsrätten) är den kraft man man vanligtvis inte alls räknar med men som ändå bör finnas i varje välsorterat samhälle. Det vill säga den oborstat vanliga individen som gärna vill lägga sig i och ifrågasätta men som vanligheten inte räknar med ha mycket att säga till om.

En annan förklaring, som dock är något absurd och som jag därför väljer att inte exemplifiera här har rent antydningsvis med bärriket att göra.


(Personen på bilden, som här valts att illustrera texten har ingenting med texten att göra. Men enligt högeligen egen utsago är gillare av nyfångad fisk, räkor samt även fikon, blott individen slipper skala dem själv. Fikonen skall helst fångas i europeiska vatten eller kanske på torra land, bara inte i juli månad eftersom räkorna då sägs vara som mest svårfångade.)




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-24 19:58



Bookmark and Share


  figurett
O don, ämnar jag likt jesus pro-duce-ra vin utav till nästkommande år just för att framgår det någonstans att effekten skull kunna göra en än yrsligare... Eller söka underlätta verkligheten genom gröngödslingens effekter på de frön som borde få odlas för eget bruk, vilket inte har något med miss Sverige att göra, än...
2013-05-25

  Nanna X
tack för ovärderliga upplysningar om vardagslivet!
2013-05-25

  lodjuret/seglare VIP
Jotack, jag känner till det, men nu är det så att den förklaringen sällan roar läsaren speciellt mye och det är just roa läsaren jag är mest ute efter.
2013-05-24

  Larz Gustafsson VIP
Odonet är ett bär som liknar blåbäret men är lite större.
Smakar mest vatten.
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP