Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Månne Carl Michael Bellman skulle skildra det på följande sätt, om han finge företa en resa med tunnelbanan.


Gammal man i ny tid.

Dörr opp! Allons, ge plats åt en gammal man, vasa? Slå´n på truten? Vik hädan, du brännvinsmarod! Vad är där för en doft; kaffe minsann! Ångor blandas, tidender prassla; vad med golvet, besudlat med fluidum och boss, väggarna täckta av bilder.

Se alla på sätenom! Klang i ringande dosa, jäntor flissa, whats up; vad är väl det för ett språk?

Utför envar ett soliloquium; hur är väl den mannen klädd, permissionerna skymta! Och vad är det för birfilare som där stå? Öronen skava av gnisslande konfonium. Se där komma tvenne paltar. ”Hör upp med ert larm!”

Musikanterna tystna för herrebåd, dosorna ringa, folket primmar plus ultra, licka jag färdas snällt mot hägrande douceurer om aftonen, liksom vi alla färdas hän mot det vi icke känna. Farväl!




Övriga genrer av Bo Flodin
Läst 286 gånger
Publicerad 2013-06-14 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Flodin