Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetry GangBang @ Snokerbaren!



Hösten 2002 startar de två barndomsvännerna Patrick El-Hag och Thomas Kaos Olsson (1966-2003), estradpoesitävlingen Poetry GangBang, på Restaurang Rabarber i Stockholm. Eftersom Thomas Kaos Olsson beger sig till Laos (för att det rimmar på Kaos) och blir kvar för gott, fortsätter Patrick att förvalta och vidareutveckla tävlingen på egen hand. Direkt från starten 2002 blir Poetry GangBang en av estradpoesins största succéer tillika en institution i Stockholms nöjes- och kulturflora. Publiktillströmningen liksom antalet poeter strömmar till år ut och år in, spaltmeter skrivs om tävlingen, samtliga års vinnare bjuds in att läsa vinnarbidraget i TV4:s Nyhetsmorgon.

El-Hags eklektiska fingertoppskänsla sammanför vitt skilda gästartister som Poetry GangBang är en slampigare variant av de mer vedertagna Poetry slam och Spoken word. Skillnaden är att Poetry GangBang saknar jurygrupper. Istället är det krogpubliken som betygsätter kvällens tio poeter på förtryckta röstsedlar.  Med andra ord, den av poeterna som får publikens högsta GangBang-skri är kvalificerad till final. Det är lika bisarrt som underhållande och tilldrar sig i en till brädden full lokal med fri entré.

2010 års Poetry GangBang börjar tisdagen den 12 oktober, klockan 20:00 (19:30 för de tävlande) och pågår därefter varje torsdag fram till torsdagen den 16 december. Finalen äger rum lördagen den 20december. Premiären gästas bland annat av 2009-års vinnare Johan Wretman.

Observera att tävlingen har bytt adress till Biljardpalatset, Snookerbaren. St:Eriksgatan 52 T-bana Fridhemsplan, Stockholm. Dagen som gäller är TORSDAGAR!

Tävlande poeter:  Johan Nordgren, Maria Tomsby, Evy Söderman, Åke Hellberg, Alma Kirlic, Erik Wikström, Svante Hellmers, Olga Nenriksson, Leo Marko Englund och? Alla som har en eller flera egna texter är välkomna att anmäla sig.

Här finner du mer information GangBang och anmälan –>

GangBang på Facebook–>

GangBang på Myspace–>

Välkommen!

Smakprov på några av de tidigare vinnarna.  Fler finns här –>




Blogg (Poesikalender) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 595 gånger
Publicerad 2010-10-07 11:24



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent