Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VERA GADEs TRICOLOR



De två små vita -
doktorns ordination
mot en kolsvart natt.

Tre svarta rader -
poetens inspiration
mot ett vitt papper.

(Utdrag ut boken Vera Gade född i Hollywood 1928, av Vera Gade.)

När orden försvinner och sinnena försvagas gäller att hålla kvar, att förstärka. Med hälsningar till alla mina medåldringar och dem som vill lära känna oss, skriver poeter.se medlemmen Vera Gade i sin presentation av den röda boken.

Den röda boken

VERA GADE FÖDD I HOLLYWOOD 1928, september 2009, Vulcan Förlag

Innehåll: Kortdikter * Lyrik * Resor. Teckningar av Aila Hilleberg – ”Fågel Grå”.

Läs en recension–>

Den blå boken

VERA GADE SER NORRKÖPING, juni 2010, Megamanus (NJORD)

Innehåll: Dikter * Haiku. Teckningar av Aila Hilleberg – ”Fågel Grå”.

En vandring genom staden med omnejd…

Den gröna boken

VERA GADE SER ÅR OCH DAG, augusti 2010,  Megamanus (NJORD)

En vandring genom livet. 120 sidor.

Jag har valt typsnittet Verdana med stort teckensnitt för att det är tydligt och lättläst  för gamla. Den blå har jag gett bort en del till äldreboende  och gamla Norrköpingsbor, berättar Vera Gade.

Vera Gades böcker finns att köpa på Bokus, Bokia, Boktjänst och Bokrondellen.

Läs gärna Vera Gades texter på poeter.se –>




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 453 gånger
Publicerad 2010-10-08 14:58



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent