Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hanna Drakengren- Debutant



Svaghet

Kan du säga till sandsäcken
att hon är svag
för att hon viker för boxarens slag

Kan du säga till trädet
att hon är vek
när hon böjer sig för vinden?

 

Kan du säga till isen
att hon är blödig
när hon smälter för solens strålar?

 

Är det svagt att inte gå sönder?

Är det inte starkt att låta sig rubbas?

Vannmakten är Hanna Drakengrens första egna utgivning. Den innehåller poesi och prosa från både 1996 samt perioden 2007-2008. Bitvis mörk poesi, men också – eller kanske just därför- poesi som släpper in ljuset.

Efter en separation för ett antal år sedan tog jag upp mitt diktskrivande igen. En vana jag lämnat  efter tonårstidens rufsiga och hetlevrade texter. Först som en väg till läkning och bearbetning  av de år som gått. Det blev ett stort antal texter, av vilka de allra flesta publicerats på Poeter.se. Där märkte jag att andra också blev hjälpta av mitt skrivande och det gav ny energi. Jag samlade  ihop ett urval av texter under namnet Vanmakten och tänkte att det var en bild av den utsatta kvinnan.  Ett individuellt och samtidigt kollektivt trauma, skriver Hanna Drakenberg.

Hanna skriver rakt, skarpt, varmt och brännande hett samtidigt med förunderligt  vackra metaforer som sätter tankar i rullning och gör att man tittar ut i intet några  minuter, tittar på sitt eget liv, hittar egna tankar och ideer, väger, omvärderar, för  att sedan gå tillbaks till början av dikten igen och läsa vidare i spänd väntan på nästa aha-upplevelse. (Henrik Larsson)

En stark diktsamling om att vakna ur den egna personliga lögnen.
Om smärtan och våldet, om missbruk och de destruktiva religiösa vanföreställningarna. En verkligt utelämnade bok värd att läsas!
(anonym)

Läs mer om Hanna Drakengren och beställ hennes nya bok Vanmakten –>

Läs Hanna Drakengrens texter på poeter.se –>




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 545 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-13 11:30



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent