Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grevinnan och skjutet på Hysingeholm



Medlemmen Carl O Andersson har nyligen gett ut boken Grevinnan och skjutet på Hysingeholm på Faun förlag. Han har tidigare även gett ut boken Paschaser till glädje och förtret på samma förlag.

Grevinnan och skjutet på Hysingeholm

Grevinnan och skjutet på Hysingeholm av Carl O Anderssonär en vidunderlig historia på hela 476 sidor. Berättelsen inleds med eskapader och tokerier under trettioåriga kriget. Fortsätter sedan i modern tid där vi får följa de dramatiska händelserna kring godset Hysingeholm och de färgstarka figurer som befolkar bygden. Den liderlige Grevens ofrivilliga, våldsamma försök till en omskärelse. Hans oäkting till son, som i en olycka mister vänstra underbenet och hamnar på ett litet sjukhus i Senegal. Där blir han försedd med ett magiskt träben. Påbörjar hemresan bakom en magsjuk åsna, och då flygplanet inte är på plats, med motorcykel till närmaste lilla stad. Tror sig hamna på hotell, vilket dock visar sig vara en bordell, där vår hjälte utses till avelshingst åt barnlösa kvinnor. Under tiden sker det kring godset märkliga ting. Ett misslyckat försök till avdagatagande av ett monster till maka. En väderspänd baron far till väders i en mystisk gasexplosion. En orörd och kärlekslängtande Grevinna får äntligen möta den stora passionen och, med den, tragiskt nog även döden. De omtumlande händelsernas klimax är en våldsam och väpnad slutstrid som bryter ut kring arvet av godset. Detta och mycket, mycket mer i en hejdlös historia, fabulerad av en skrönornas mästare – Carl O Andersson.

Köp boken här: http://www.faunforlag.se/?page_id=1634

Paschaser till glädje och förtret

Under pseudonymen ”Lexens Olle”, har Carl O Andersson glatt läsarna i Lysekilsposten och Stenungsundsposten med minnen, skrönor och dikter. För skriva kan han, berätta kan han och följderna av detta kan vi nu avnjuta i hans debutbok ”Paschaser till glädje och förtret”.
Skrönor är en omtyckt genre av dem som uppskattar en god historia. I ”Paschaser” möter vi de mest sanslösa personager man kan tänka sig, eller rättare sagt – figurer vi svårligen ens kan tänka oss…

Köp boken här: http://www.faunforlag.se/?page_id=700

Läs Carl O Anderssons texter på Poeter.se:

http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=4639




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-01 19:08



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent