Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon påstår att Poeter.se blivit hackat



Någon har påstått på Flashback att den har hackat Poeter.se. I tråden finns lösenordshashar* till administratörskonton till vår nyhetssida (Som kör på bloggplattformen WordPress) och en lista på runt 1000 e-postadresser och tillhörande lösenordshashar. Vi har verifierat att dessa e-postadresser faktiskt är till gamla konton på Poeter.se. Dock är lösenordshasharna INTE äkta.

Vi har under morgonen och förmiddagen gått igenom och uppgraderat alla servrar och system. Vi har efter detta bytt ut alla system och administratörslösenord.

Även om vi inte kan se att någon skada skett tar vi mycket allvarligt på detta och samlar just nu teknisk bevisning för en polisanmälan.

Avslutningsvis vill vi gå ut med en rekommendation, även om den potentiella angriparen inte kommit åt några äkta lösenordshashar rekommenderar vi er att ändra ert lösenord. Vi är också tacksamma för rapporter om ni ser något konstigt.

 

* Om lösenordshashar

Lite kort information om vad en lösenordshash är. Man lagrar vanligtvis inte ett lösenord i klartext i ett system utan istället körs detta genom en matematisk formel som förvränger lösenordet, sedan lagrar man detta förvrängda lösenord. De matematiska formlerna är framtagna för att man inte skall kunna köra dem baklänges och få ut lösenordet från hashen. Vid varje inloggning körs sedan den matematiska formeln på det inmatade lösenordet som sedan jämförs med hashen som lagrats i systemet. Poängen med detta är att även om någon lyckas hacka systemet så kan de inte logga in med uppgifterna utan att köra hasharna i hackningsprogram som kräver mycket kraftfulla datorer om det inte skall ta flera år att knäcka lösenordet.

Mvh

Redaktionen, Poeter.se




Blogg (Poeter.se) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-19 12:28



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent