Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÄVLING: Vinn Paulo Coelho!



”Vackra ord sägs av poeter. Och en dag kommer någon att skriva:

Jag somnade och trodde att livet bara var glädje.
Jag vaknade och insåg att livet var plikt.
Jag gjorde min plikt och insåg att livet var glädje.” 

 

ur Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho
ny bok (s.125) utgiven av Bazar Förlag, Sverige

-

Tillsammans med svenska Paulocoelho.se och Bazar Förlag anordnar poeter.se en tävling i aforismer i Coelhos anda.

Paulo Coelho debuterade 1987 med Pilgrimsresan som följdes upp av Alkemisten året därpå, vilken skulle komma att göra Coelho världsberömd.

Paulo Coelho föddes i Rio de Janeiro, Brasilien, 1947. Han påbörjade juridikstudier, men hoppade av för att ge sig ut på en längre resa. Han gav sig av på en vandring till den heliga staden Santiago de Compostela. 1987 debuterade han med romanen Pilgrimsresan. Den följdes upp av Alkemisten året därpå. Med 40 miljoner sålda exemplar är Alkemisten en av tidernas mest sålda bok. Boken har översatts till 73 språk och getts ut i nära 160 länder. Coelhos prisas världen över för sin förmåga att i grunden förändra läsarens inställning till livet.

Paulo Coelhos senaste bok Manuskriptet från Accra har nyligen kommit ut på svenska. Hans bok Alef har kommit i pocket och Alkemisten har getts ut i en särskild jubileumsutgåva.

Läs mer om böckerna på Bazar Förlags webbplats: http://www.bazarforlag.se/hem

Följ Paulo Coelhos svenska Facebooksida här: PauloCoelho.se

 

Tävlingen:

Aforism är en kärnfullt formulerad reflexion eller iakttagelse, gärna uttryckt som ett tänkespråk eller en lärosats.

I denna tävlingen är vi inte intresserade av citat eller redan uppfunna klokord utan nu är det våra medlemmars egna visdomar vi eftersöker. Aforismen skall alltså vara din skapelse.

Max 5 st bidrag per deltagare inlämnas innan den 10 mars 2013.
Du lämnar dina bidrag på poeter.se tävlingssida >>

30 bidrag kommer att väljas ut genom röstning av poeter.se medlemmar. Tävlingsledningen väljer därur tre vinnare. Röstningen kommer att starta den 11 mars.

-

Välkomna att deltaga!

PS. Glöm inte att kika på de häftiga priserna!

Priser:

1:a pris = Signerade Manuskriptet från Accra, Alef samt Alkemisten.
2:a pris = Signerade Manuskriptet från Accra samt Alef
3:e pris = Signerad Manuskriptet från Accra.

-

-
Lycka till!

/Redaktionen, poeter.se och Paulocoelho.se




Blogg (Tävling) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 673 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-17 14:27



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent