Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Write me a ferry tail. Min paradoxala aforism är förstås en dubbeltydlig text. Ibland är trickset att göra en text som är så tillkrånglad att den passar in i ett flertal genrer på en och samba gång. Sug på den du.


Dagens paradox 20130928 - tveggat




Jag känner mig själv, bara inte ensam.




Övriga genrer (Aforism) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-28 17:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
För att parafrasera Tjadden Hällström i en av sina monologer 'Det är skorstenar, vi har inte strandat än'.
2013-09-29

  Gunwale VIP
Jo, det är ju alltid skoj med denna skillnad (och inte)på själv och ensam! Ibland försöker jag skriva något som kunde kallas både haiku och limerik. Jag tyckte att jag skymtade grantoppar är bakom husen till vänster, så jag tänkte att det lika gärna kunde vara Nässjö eller Piteå, men det var nog skorstenar.
2013-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Jo, just det. Jag har alltid varit litet snurrig. Nu har jag gjort bort mig, igen, som så ofta förr.
2013-09-28

  Nanna X
jag skrev ingenting om Kungsgatan däremot om Kungsholmen där tornen står. därför kallade jag dem "Kungsholmstornen", de heter säkert något annat i verkligheten.
2013-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Nja, mig veterligen löper Sankt Eriksgatans bro inte längs Kungsgatan i Stockholm. Dessutom är området med bron på bilden, Karlberg, och i kanalen under bron är det följaktligen en hel del av det vatten som delar av Kungsholmen från en annan del av staden. Staden är byggd på stora och små öar och kring alla dessa öar är den delen av Mälaren som rinner ut i Saltsjön. Mälaren är en mycket vidsträckt sjö som har många 'bifloder' om man nu kan kalla dem så. I staden finns det flera så kallade holmar, små som stora och Kungsholmen är en av dessa. Kungsgatans torn ser en smula annorlunda ut. Mellan dem löper tvenne broar över själva Kungsgatan vilka mellan husen uppbär en högre nivå av gator. Jag vet inte exakt i hur många 'våningar' staden är byggd, men det är minst tre i vilket fall. På Söder, vid Södra Station finns det ett plan som löper nedanför stationen. Vill man veta mera om Stockholm kan man ju vända sig till Stadhuset eller någon annan instans som känner staden utan och innan. Själv vet jag väldigt litet om staden trots att är en så kallad inföding.
2013-09-28

  Nanna X
det ena Kungsholmstornet kanske känner det andra Kungsholmstornet? trots svårigheten att korsa en trafikerad gata när man är en byggnad utan fötter.
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP