Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsvers om Staffanstorp

Jag ville jag bodde i Staffanstorp
och åtnjöt kommunens förtroende.
Då skulle jag, som en girig korp,
få odla mitt lyxberoende.

Där skulle jag flyga till dukat bord
men aldrig med egna vingar
och bryta mot alla hedersord
som där ganska ihåligt klingar.

Så trist att den granskning som drabbat dem
nu tycks reta folk i kommunen.
Måhända får syndarna ej dröja kvar
på den alkoholdränkta tribunen?!

 




Övriga genrer (Satir) av © anakreon VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-03 10:29

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Bra!
2013-10-03

    ej medlem längre
Fint rimmat, fint diktat.
2013-10-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP