Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandskrift, dikter av Christina Glasell



För ett antal år sedan när Christina Glasell (Glittertind på poeter) jobbade med friskvård såg hon hur många går på högvarv och är på gränsen till att gå i väggen. Diktsamlingen Sandskrift som växt fram under många år tar avstamp i detta. Boken är utgiven på GML Förlag AB.

Vi jagar tid och vind vi plockar snäckskal och stenar sorterar dem i högar jämför och byter Vi ritar våra tecken i sanden och höjer våra röster mot stor och vågor Så börjar Christina Glasell sin diktsamling, som är en uppmaning att stanna till och tänka efter, mitt i vardagsstressen. Förhoppningsvis kan tankegångar luftas fram. som kan tyckas självklara, men som lätt glöms bort.

Christina Glasell har sin rötter i Snöstorp strax utanför Halmstad. Hon har jobbat som idrottslärare på olika skolor i kommunen, mest på gymnasieskolorna, och är helt nyligen pensionerad. Under flera av åren som lärare, har hon ägnat sig åt personalfriskvård och massage.  Andlig inriktning är viktigt för henne, vilket präglar dikterna, som ofta berör stress och jakt på tid, pengar och prylar.Hon vill att vi stannar upp och tänker till, tänker efter, tänker självständigt och tänker längre än bara till här och nu. Samligens dikter är lösryckt plockade under en lång tidsperiod till detta tem.a Christina är också publicead i flera dagstidningar.

Boken finns att köpa på förlagets hemsida.

Läs Chistinas texter på Poeter.se.

 

Mvh
Redaktionen, Poeter.se




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1380 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-22 11:38



Bookmark and Share


  Glittertind
Min mamma, nu 89år, har gjort omslag och ca 12 teckningar inne i boken. Det måste också nämnas.
2013-10-25

    ej medlem längre
Ljuvligt omslag som jag blir både lugn och glad av att titta på.
2013-10-23

  Ljusletaren
Så fint att få se din bok här på denna sida. Varmt grattis till din utgivning/kram
2013-10-22
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent