Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast


HÄXJAKTEN OCH JUDEFÖRFÖLJELSEN

Rykten !  ja, vad är rykten  om  inte  overifierade,
substanslösa    karriärsmördande   konkurrensin-
triger  där  källorna  har  tystnadsplikt,  rykten  !
det  sätter man igång hur lätt som helst  om vem
som  helst, det  är  bara  att  skriva  anonymt  till
myndigheterna, sprida  förtalets  alla  intrigeran-
de samansvärjningars  konspiration  tills  det tar
eld. och  det  är  nog  ytterst  sällan  någon  heder-
värd människa med sanningslidelse  som  ställer
seriösa  frågor  om   fakta,   för  får  människa  en
chans göra något ont försitter  hon  inte  tillfället,
häxor och judar är praktexemplen  i mänsklighet-
ens historia av vad rykten  kan  leda  till, och som
sagt ! kynnet lever kvar, och  det  pyr  lite här och
där i världen, med  anstiftande  anlagda  bränder,
där det kan lätt  hända  igen  för samhället  får de
monster det förtjänar.
                                             *




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-05 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP