Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avliva blockpolitiken!!!

 

Partierna må tycka vad de vill,

min uppfattning är ändå att alla

som arbetar för att avveckla

den vämjeliga "blockpolitiken"

är värda en rejäl blombukett!!

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av © anakreon VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-10 13:54

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Eftersom blocken är ungefär lika stora, får vi ju ofta maktskiften, vilket försvårar en långsiktig politik.

(Enda fördelen är om den kan ge oss författare block att skriva på!)
2013-11-11

  © anakreon VIP
Svar till Annie b'larsson:

Utspelet från (s) visar tydligt att det finns ett intresse för att skapa en stark regering. Partiledarens utsaga att han kan samregera med alla utom SD visar att den tidigare bilden av avgrundsdjup mellan "höger" och "vänster" inte längre är aktuell.

Så ser jag det och som vanligt anser jag att alla andra människor har rätt att se saker och ting på sitt eget sätt.

Blockpolitiken dödar ideologierna och utplånar de små partierna. Om vi inte ser upp blir vi en tvåpartistat i likhet med USA och det tycker jag vore förödande för "vanliga människor" som (du och?) jag.

Men du tycker naturligtvis vad du vill.
Calle
2013-11-10

  Annie b'larsson VIP
Men det handlar ju om att det finns två riktningar i politiken. En sida som benämnes Höger, en annan sida som benämnes Vänster. De vill helt olika saker.

Höger vill inte ha ett samhälle där alla människor har samma rättigheter och därmed samma möjligheter. De tycker också det är praktiskt med välgörenhetsverksamhet istället för höjda skatter, när människor går ner sig och förlorar allt - så de slipper ta ansvar för dessa, som de (H) brukar tycka, misslyckade individer.
Höger för en Människofientlig politik.

Vänster vill att alla människor ska ha samma värde, samma rättighter, samma möjligheter. Vänster vill också att välfärdssamhället måste upprätthållas bland annat genom höjda skatter för dem som tjänar mest. Vi måste ha pengar till t ex sjukvården. Det kostar mycket. Men det måste det få göra då; så inte läkaren säger upp sig när han inte orkar mer - och patienten dör.

Den här kampen mellan de två olika idériktningarna, kommer sannolikt att fortsätta under många år framöver.


2013-11-10

  walborg
Inget enskilt parti har civilkurage att gå ut med denna politiska målsättning - man kan undra varför??
På kommunal och praktisk nivå tycks det fungera.
2013-11-10

  Larz Gustafsson VIP
Det finns det ingen som gör. Och det kommer heller aldrig att fungera.
Enligt min mening är alla partier värdelösa.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP