Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en gammal sångtext, skriven för barnkör på uppdrag av en av våra vanligaste bilfabriker. Plockades upp av Anslagstavlan, i TV och sjöngs av en del skolor inför sommarlovet. Minst lika aktuell nu.


Kör försiktigt!

1.

Tänk, va' vissa människor blir dumma
just när dom skall köra bil!
Gasar och står på, undan skall det gå
tutar och kör om och byter fil!.

Nu vill vi att alla ni skall tumma
på att ni skall byta stil!
Lova sätta punkt och lova ta det lugnt!
Visa oss en klokare profil!

refr.

Om inte du skall börja dämpa farten,
vem tror du då skall börja sakta ner?
Om inte du skall släppa på pedalen
hur skall dom kloka då bli fler?

Det finns ju dom som struntar i logiken
men så'n är säkert inte du!
Så skall det bli nå'n ordning i trafiken
så är det dags att börja nu!

2.
Alla ni som tycker om naturen,
ta' och bromsa ner ett slag!
Tänk på vår miljö, luft och skog och sjö
visar så'na sura anletsdrag.

Bromsar du så har vi kanske turen
få en bättre morgondag.
Låt oss här i Norden ge den gamla Jorden
åter både grönska och behag!

refr.

Om inte du skall börja dämpa farten,
vem tror du då skall börja sakta ner?
Om inte du skall släppa på pedalen
hur skall dom kloka då bli fler?

Det finns ju dom som struntar i logiken
men så'n är säkert inte du!
Så skall det bli nå'n ordning i trafiken
så är det dags att börja nu! 

 

©1986




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av © anakreon VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-12 09:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra att det blivit förbud att sms.a under bilkörning.Bra Calle!
2013-12-12

  Bo Lövhalka
Roligt! Den 3 september 1967 var dagen H i Sverige. Då övergick man från vänster- till högertrafik.
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP