Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Moder Sveas beredskap var god när hon särade på låren för nazisterna under 2:a världskriget.


HELLRE "ÖPPEN OCH ÄRLIG "DIKTATUR ÄN DOLD OCH FALSK.

Rasister och misantroper  har  alltid  haft en för-
kärlek till  allas "LIKA" värde  medan  humanist-
en   och  filantropen  alltid  sett  att  människors
"OLIKA"  värde  är  mer  berikande, liksom  alla
olika blommor för det skulle bli väldigt likriktat,
enformigt  enahanda  tråkigt  om  alla  blommor
såg likadana ut och alla fåglar  sjöng  på  samma
hit i all evighet.  Ja !  socialdemokraternas  nons-
ens om allas lika  värde  är  genomfalskt och inte
alls genomtänkt, men vad begär ni av ohederliga
intellekt ?Den inavlade nepotismen breder ut sin
incestu- ösa blodskams  gener, till  att  sprida  sin
osunda odör,och kröna statens  emblem. Med  en
påklistrad auktoritets järnmask driver de igenom
sina lömska strategier och bedrar  sitt  lands  folk,
och som draghjälp i sina korrupta underhandling-
ar står alltid kapitalet högst i kurs, varför allt som
är  gott, sant, moraliskt,  etiskt  och  naturligt  blir
satta på undantag. En  politiker är ingen Gud som
älskar människorna en och en, var  för  sig  för det
finns ingen anledning till detta, och  i  detta  makt-
ens tempel spelar inte  kärlek, känslor och ödmjuk
humanism någon roll, utan  där  gäller  det  att  till
vilket pris som helst  visa  att  andra  har fel och de
själva rätt, och alla har de väl noga studerat "Fursten"
av Machiavelli.
*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-05 03:58



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det var Albert Engström som myntade uttrycket som följe: " Det är varje förbannade människas plikt att bli, ett original"
2015-01-05

  Peter Stjerngrim VIP
Ett starkt flöde vars förmedlade budskap nog är väsentligare än vad de flesta av dess läsare verkligen förmår att förstå ...

- P.O. Enqvist tror jag det var som en gång sa
- Det är varje människas förbannade skyldighet att se till att bli och förbli Unik!
Kanske inte ordagrant citerat, men andemeningen går nog fram ändå ...

Mitt eget tillägg till dessa ord är
- Det är just olikheten och det jämväl unika som förmår vår själva existens berika ...
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP