Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pistage är en variant på parafras. Parafras vet envar vad det är om den personen alls vet något om texter och känner igen parafrasens form, som antingen hyllar eller vill blott härma vad som redan finns skrivet.


Pistage på en känd text





Mitt hjärta är fritt
ditt hjärta är fritt
och barnets hjärta är fritt
då det gråter

ett barns hjärta
gråter lika lätt
som dess mun skrattar
och det är fritt, det är fritt

mitt hjärta är fritt
ditt hjärta är fritt
och barnets hjärta är fritt
då det gråter

få hjärtan är lika fria
som en bunden hands kärlek
få själar är lika fria
som en knuten näve

mitt hjärta är fritt
ditt hjärta är fritt
och barnets hjärta är fritt
då det sjunger




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-13 20:27



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott ha god
fantasi, roligare
kan ju allt då
bara bli...
Tack för Ditt
tänkeri skriveri!
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP