Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns olika sätt att se på saker eller rentav på saken. En del texter är till för att oroa eller roa. Om det här är en sådan text beror kanske mer på dig än på mig. Eller kanske inte. Om du behöver extra betänketid, sov på saken.


Jag är rasist och stolt



Över det.
Det litet trista är bara att bli kallad asiat och det bara för att jag råkar vara född och uppväxt någonstans i Asien. Asien är ju ändå ett rätt vidsträckt område. Det måste ju vara som att vara bolivian och bli kallad för amerikan. Avskyvärt helt enkelt. Filippinerna exempelvis är ju beläget i Asien men det är ju både Kina, Japan, Korea och även Mongoliet. Jag hade inte kallat mig Kines om jag vore född i Korea eller Japan. Att bli kallad för något annat än det man är, det är trist och det är därför jag är rasist. Filippinerna är en stat och dess folk är stolta av sig. Vilket lands folk är inte det? Tänk dig att vara dansk eller född i Oslo och bli kallad för svensk, det måste ju bara vara alldeles åt helvete.




Övriga genrer (Satir) av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-19 08:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vi är alla i oss själva värda mer än andra eftersom vad vi än gör för oss själva eller andra, vad vi än skyller på, alltid gör det för vår egen skull. Vi prioriterar först oss själva, därutöver familj, vänner, bekanta, landsmän och därefter möjligen rena främlingar. Att kasta sig in i ett brinnande hus eller en vak för att rädda en nödställd är förstås inte något en gör medvetet utan det är en reflex. Efteråt är det ju inte ens säkert att minnet av det är intakt. Visste jag vad gjorde i sådana situationer är det ju högst osäkert att jag skulle klarat av det. Då är det ju bra att det sker reflexmässigt att rädda någon från en så gott som säker "olycka". Om du skulle fråga mig om jag självklart skulle rädda någon annan till livet, blir svaret nog nej. Självklart är det knappast.
2014-05-19

  Nanna X
jag tycker du har en klart missvisande rubrik. rasismen handlar ju inte bara om att göra skillnad på olika etniciteter utan att vissa skulle vara mer värda än andra.
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP