Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Massagestavar, rör till vitaminer, mobiler, bananer och annan frukt, stearin- eller vaxljus, batterier och ficklampor, flaskor, ölburkar, nappflaskor, mjukt godis, choklad, vätskefyllda kondomer, knark, hoprullade sedlar...


Instruktioner för vad du inte bör föra upp i...




...ändtarmen. Det är ett litet häfte jag
förgäves sökt efter i välsorterade bok
handlar. För några år sedan, fem till
tio sisådär, var det ett program på teve
om vad olika människor

har för vana att föra upp 'där bak'. Det
var ett väldigt informativt program och
den som ledde programmet hade en del
roligt att anföra och kommentera de
intervjuer som gjordes

på sjukhus och 'på gatan' där hugade
amerikaner dels fick berätta själva och
dels fick information om saken. Jag vet
inte om det var en tio-i-topp-lista men
det kan ha varit

det, bara att den var något längre än att
innehålla tio föremål. Nu när det har
gått några år utan att någon skrivit en
sådan där broschyr i ämnet (liknande
de varningar som

alltid medföljer elektriska apparater vid
köp av dem, utöver själva bruksanvisning
en) funderar jag på att själv göra slag i
saken. Dessvärre är jag litet för blyg för att
gå fram till olika

människor med en sladdlös mikrofon i
handen och intervjua. Då är det nog bättre
med en gammal batteriradio med inbyggd
mikrofon, att sticka upp i ansiktet på folk
'ute i vimlet' för att få

reda på precis allt om ämnet och sedan
kunna sitta på kammaren och skriva ner
alltsammans. Jag minns mest tydligt en
sak och det var en rekommendation till
den vetgirige och

nyfikne om vad som kan vara lämpligt att
testa med först. Och det var en banan.
Jag minns inte om skalet skulle vara kvar,
vilken längd eller tjocklek som var att
rekommendera, eller

ens vilket bananbolag som var bäst. Ja,
det här var startskottet för mig att försöka
puffa för saken ifråga och få en smula
respons på ifall läsaren tror att intresse
finns hos den tänkta köparen av häftet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2014-07-09 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP