Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De nya skolbänkarna på förslag till skolministern.


DEN NYA SKOLREFORMEN OCH DESS LÄRARE

Jaha ! det är jag som är den nytillträdde lärarvikarien,
för den gamle lyckades ni tydligen knäcka,och det här
är alltså ni då som jag ser  framför  mig  som  ska  före-
ställa mina klasselever en samling tomma hjärnor som
jag ska fylla med en massa strunt för  att  ni ska kunna
styras och kontrolleras och.....och ja,de  va  det  djävlig-
aste jag sett må jag säga, nå dummare fårskallar har ja
aldrig  tidigare  skådat å då ska ni veta  jag sett mycket,
skaka på huvudena era, så ja får höra hur många skruv-
ar som är lösa,å inte är ni nån fröjd för ögat heller,usch !
hur fan ska ni kunna föra släktet vidare? hur blev ni till ? 
ja menar hur gick det till ? ni ser ju för fan inte kloka ut,
va var det i den där bröstmjölken ? ja blir illamående av
å se på jer  skulle  vilja  spyyy ! men för fan de får gå, de
får gå,nu! till saken, vi  har  infört  en  ny undervisnings-
metod för att  beivra  elevernas  koncentrationsförmåga
genom att använda oss av stupstock och skampåle,samt
för  de  som  kräver  det kan till nöden tvunget  anstå för-
ankras till kedja fast  i  golv  eller  vägg, detta  nödvärn i 
uppfostrande undervisning av "ATT VETA HUT !"för nu
är det slut på tramset,jamset och flamset, nu randas nya
tider och jag utgår härmed ifrån att ni inte när några frå-
gor och i de fall någon insistera,blir det halsjärn och järn-
mask samt ett dygn  med  fotspjärn  i  golvet, till androm 
och varnagels  fromma efterkommande påföljd, å ju mer
ni försöker spjärna emot i motvärn desto hårdare kramar 
skruvstädet  åt  kring huvudskål tills hjärnsubstansen ex-
ploderar, nu är det slut  på  sagostunderna, och vad i inte
vet ska ni  vara  djävligt  glada  för att inte veta i edra mar-
drömmars  värsta  farhågor  bland  förträngda  barndoms-
minnen,och vad som komma skall.
............och "HÄR SKA VARA TYST ! " nu är det slut för er
att bara sitta å tänka på kuk å fitta,å hur ni ska ta över värl-
dén å diktera till raserna i vad de ska tycka,säga och göra...
nu har ni  ljugit  färdigt, nu är ni snöpta, stansade, märkta
som boskap, en och en i flock, de ska nog fan  bli folk av er
också, annars blIr det "ÄTTESTUPAN"  1:a  regeln att iakt-
taga inför en lektion är att  i  förberedande akt och mening
ha uträttat  naturbehoven  innan, vilket  betyder att ni  har 
skitit, pissat och knullat av er, så att vi alla kan få  studiero.
                                                          -




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-14 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP