Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag undrar om ni lämnar landet och ni gör det så för att ditt jobbsökande noteras internationell (EU)eller bara nationell kommer du att få det välfärd? kvartalsvis eller månadsvis? (det finns så klart flera svar på den fråga)


Strategin för social integration och fattigdomsbekämpning.

 

För 20 % av dem går dålig eller lever på fattigdomsgränsen.

Vad är områdets mest utsatta för detta fenomen Rumänien?

En statlig rapport avslöjar den hårda verkligheten:

Rumäner: enkät 1 av 5 har dåliga förutsättningar. Eller lever på fattigdomsgränsen. Siffrorna har presenteras i ett officiellt dokument, framställd särskilt för att hitta lösningar på detta oroande fenomen i år EU-land.

Rumäner 4,6 miljoner, är en fjärdedel av befolkningen, är i riskzonen för fattigdom. Mest utsatta är unga och äldre som bor ensamma, och Romer)

Som väntat är fattigdomen som störst på landsbygden än i städerna: tre gånger högre, är 40 % av landsbygdsbefolkningen Nästan riskerar fattigdom.

Enligt samma rapport, ett av tre barn lever i fattigdom i Rumänien. De fattigaste områden har i nordöstra och sydöstra Rumänien.

För att bekämpa fattigdomen, vill skapa arbetstillfällen nu, tillhandahålla bostäder och betala sociala förmåner för dem och som kan bevisa att de söker ett jobb sade regeringen.

År 2020 klagade regeringen att minska antalet fattiga med 400 000. Allt under namnet "nationella strategin för social integration och fattigdomsbekämpning 2014-2020".

Några siffror på omfattningen av fattigdomen i Rumänien:

 

Dåliga rumänska siffror:

2008: 5 000 000

2013: 4 600 000

2020: 4,4 miljoner

 

Utsatta grupper:

barn,

 

etnicitet: Rom.

De gamla folken utan anhöriga.

 

Fattigdom benägna regioner

East: 33 %

Sydöstra 30 %

FATTIGDOM I SIFFROR

Ett av tre barn lever i fattigdom

FATTIGDOM I SIFFROR

38 % av landsbygdsbefolkningen är i fattigdom;




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-05 12:34



Bookmark and Share


  Ronny Berk
uppskattar mycket dina klargörande texter !
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP