Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vintergatepromenad av Börje LarssonBörje Larsson - poet, busschaufför och fembarnsfar kom förra året ut med sin tredje bok, diktsamlingen Vintergatepromenad. Boken beskriver han som en brokig samling med dikter som hoppas kunna nå ut till fler än den redan inbitne poesiläsaren.

Vem är Börje Larsson? Hur skulle du beskriva din skrivprocess? Vad skulle en kritiker skriva om Vintergatepromenad?

Jag är en Uppsalabo från början. Jag växte upp i en hantverkarfamilj och det fanns inte mycket kultur i min hemmiljö. Litteraturen var en väg som jag var ensam om. Mina yrkesplaner när jag var yngre var att bli bibliotekarie så jag läste litteraturvetenskap, idé och lärdomshistoria på universitetet. Tyvärr var det en yrkesbana som gick om intet.

När det gäller mitt skrivande är det väldigt sällan jag vet var en dikt ska sluta någonstans. Jag kan få inspiration av vad som helst.  När jag började skriva var det mycket känslor, här och nu. Men med tiden har processen mer och mer förvandlats till att plocka ur sina livserfarenheter.  Idag handlar det mycket mer om arbete och självdisciplin än om att sitta och vänta på inspiration. Kommer jag väl igång med något, det kan räcka med några få ord som jag känner att hör hemma i en dikt, så är det bara att låta orden styra över fortsättningen på dikten.

Av en litteraturkritiker önskar jag givetvis en positiv reaktion som kan intressera andra att läsa boken. Men jag ger ju faktiskt ut böcker för att jag själv tycker att jag har nått upp till en sådan kvalité att jag har något att förmedla till andra människor. Sen får vi se hur länge det håller i sig.

Vintergatepromenad av Börje Larsson kan köpas här >>

Läs Börje Larsson på poeter.se här >>
Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-13 21:41Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, erfarenheter är bra att ha när man sitter å inspireras å låter fantasin fritt få påverka!
2015-02-13

  Per Blomqvist
Länge sen B. Kul och Grattis!
2015-01-17
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Efter lång väntan: Poesiantologin är nu äntligen tryckt!
Så nalkas den ljuva sommartid och vilken tid är bättre att ligga i skuggan av ett träd och kontemplera de stora existentiella frågorna. Vår senaste antologi: Allt är inte SVART VITT En poesiantologi om att vara eller inte vara - människa, är äntligen ute!

Kritikerrosor
För er som är intresserade av att ge och få djupgående kritik.

Vad tycker du?
Medlemsundersökning på poeter.se om publiceringskategorier och allmänna frågor kring klimat, funktioner och aktiviteter.