Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina objudna gäster fortsätter att göra intrång i min tankesfär.. undrar just vad det ska bli av det här


Mer från den förvirrade hjärnan

Solen hade precis försvunnit bakom berget och det började bli lite kyligt i luften. Ute bland de låga buskarna såg han ett förfallet hus. De flesta fönsterluckorna var borta men en hängde sig envist kvar i ett gistet gångärn, liksom på ren jäkelskap. Taket såg ut att ha sett sina bästa dagar och de små flagor av färg som satt kvar gjorde troligtvis ingen nytta vare sig  ur fysisk eller estetisk synpunkt.
Han pekade
-Ska vi vila lite?
Celia tittade upp från vägen
-Mm
De vek in på vägen som ledde till huset, eller väg förresten, det var mer ett par knappt synliga hjulspår. Huset saknade dörr så de kom rakt in i en trång hall som ledde till köket. Golvplankorna knarrade och damm virvlade i luften. Hade det suttit en mumie i en av stolarna hade ingen av dem blivit direkt förvånad, men huset verkade trots allt tomt. Efter att ha insett att stolarna nog inte var till att sitta på längre tog han trappan till övervåningen. Celia stannade framför en stor ram med ett svartvitt foto i.

Han ropade.
Kommer du?
Inget svar
Han kikade ner och såg henne stå framför tavlan.
-John.. det är ju vi, det är vi på bilden
Då såg han!
Celia och en man som var på pricken lik honom själv. Klädda i 1800-tals kläder, uppställda till fotografering framför något som måste vara det här huset när det var nytt.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Roger VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-13 15:53



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Tycker mycket om denna text som
ju lugnt kan kallas en kortnovell.
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP