Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vals till Bohuslän

Som böljan slipar bergen
vid Sveriges västra kust
så formar vinden träden
och bjuder liv och lust
åt vandringsmannens blickar
när våren förutskickar
små flyttfåglar som pickar
allt som kan ge dem must.

Så löftesrik är tiden
som bjuds nu i april
den präglas starkt av friden
och småfåglarnas drill
samt nytjärade bryggor
och yrvakna små myggor
som tycker jag är stygg
när jag blott dem dräpa vill.

Runt knuten nalkas dagar
när solen dröjer kvar
och vällustigt behagar
en tid så underbar
med ljusa sommarnätter
som vi så värdesätter
och som vårt liv försätter
i lycka ofattbar. 

Välkommen snart min vän
till sköna Bohuslän!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av © anakreon VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-04-19 21:52

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Fin reklam till detta vackra ställe
2015-04-20

    ej medlem längre
funderar på Marstrand till sommaren.
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP