Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rekryteras i den så kallade jihads Program "unga lejon i kalifat"


Barn som kamikaze/"unga lejon i kalifat"Söker på Internet

"De unga lejonen i kalifatet." En ny video inspelning av den islamiska staten visar en 10-årig utföra avrätning på De nya bilderna släpptes av islamisk visar ett barn som verkar ha mer än 10 år, med en kniv i handen, tvungen att döda en medlem av den syriska armén nära Palmira. Det är inte första gången som jihadister använder barn att offentligt framföra sina avrättningar.

Över 50 barn som har värvats för att slåss i Syrien bland koncernens radikal islamisk stat (SI), har de dödats sedan början av detta år i våldet i landet, meddelade onsdag det syriska observatoriet för mänskliga rättigheter (OSDO), citerade AFP.

Organisationen påstår att hålla uppgifter om soldater dödade 52 barn, alla under 16 år och rekryteras i den så kallade jihads Program "unga lejon i kalifat".

Enligt OSDO, ger programmet en intensiv religiös och militär utbildning för barn i områden som kontrolleras av den islamiska staten i Irak och angränsande Syrien och där koncernen proklamerade under sommaren 2014 en "kalifat".

Sedan januari har SI rekryterat över 1 100 barn, som de använder för att samla in information inom områden som de kontrollerar, och att verkställa fångar eller att begå självmordsattacker.

Från början var åtminstone 18 barn som kamikaze, senast i strider mellan kurdiska styrkor i SI och nordöstra Syrien.

Enligt OSDO grupp för barn har svårigheter att rekrytera vuxna med strängare kontroller turkiska gränsen, där islamistiska soldater försöker ta sig in.

Barn och tonåringar rekryterat jihadister har dykt upp i några filmer som sänds på internet och där de ombeds att utföra fångar. Sista inspelning av detta slag, som publicerades tidigare denna månad, visar hur 25 syriska armésoldater, placera dina knän är skjuten i huvudet av minderåriga i den antika staden Palmyra, jihadister erövrade i maj.

En fånge.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-17 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP