Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs bero på hur ord uttalas vilken betydelse de skall fås att väga lätt eller bör kunna bära mera tyngd. Exempelvis att betona vokaler olika bara för att de befinner sig på olika platser i ett ord eller mening.


Dagens förklarade ord - kortslutning





Korts lutning har
effekt på hur
de skall betraktas,

på ett liknande
sätt i överförd
form som de

så för bara
några år sedan
populära målningarna av

paket med snören
om och som
föreställde en sorts

modern konst. Som
en förlängd tolkning
av gamla mästares

sätt att i
ett eller annat
oljeindränkt stilleben med

frukter och grönsaker,
bröd, glas och
flaskor, de fanns

att söka på
en bordsduk vilken
ordnats på sådant

sätt att det
för målaren gällde
att fånga varje

veck och skugga
i det ljus
vilket återkastades från

en sådan upplyst
tid och rum.
Som du märker.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-19 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP