Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morötter är ju för all del nyttigt, liksom citrusfrukter, bananer och äpplen, vitkål och spenat. Men chips, det kallar jag för 'festens höjdpunkt'. Känt är att nötskal krasar en smula under skon. Visas i en Bondfilm med Roger Moore.


Dagens förklarade ord - pain riche




Pain riche är som ordet så riktigt antyder, ett bröd
som ger upphov till stor smärta. Inte så mycket
kroppsligen då, en del av oss har ju redan så det
räcker av den varan, utan till mera sinnet då.

Det smärtar en att brödet är så smaklöst, om det
nu inte är försett invändigt med en smula smak av
vitlök då. Nu är det ju vida känt att, som ett exempel,
människan i sig ofta är smaklös (även om kannibalen

anser att människokött smakar 'litet som kyckling)
och därför borde vara smart nog att välja bröd som
smakar något mera. Något som väl ändå får frossaren
att känna just rysningar kila som spindlar med kalla

fötter längs ryggslutet. Att det trots detta finns många
nog av brödsorter som smakar i stort sett som luft
med litet mjöl mellan fickorna, är förstås en skandal.
Istället bryr sig människan om att krydda osten eller

maten, vinet eller spetsa sitt kaffi. Trots att bröd
utgör så stor del av människors intag av föda, jämte
potatis, ris och en uppsjö av tillbehör vid sidan av
just nämnda födoämnen. Födoämnen är ett av de

ord jag ännu mindre valt att som fördjupa mig i och
det står då en smula på framtiden att göra just det.
En sådan där framtid som det talas så mycket om men
som så få ännu kunnat ge sig till att smaka något på.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger
Publicerad 2015-08-22 00:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Med att lägga text i 'översättning' menar jag egentligen att jag 'översätter egna känslor och tankar till ord, och även det är ju en sorts omvandling till handling.
2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP