Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här talas alltså om en sådan där bris som i nära kontakt med huden får den, huden, att reagera precis så där som det är så väl bekant att händelsen ifråga alls förekommer.


Dagens förklarade ord - hybris



Hybris är naturligt nog en sorts vindens Kåre vilken letar sig fram längs med en kind, ett ben, en arm eller annan kroppsdel (ej att förväxla med fenomenet 'kropp stel' vilket är så ymnigt förekommande vid chock eller mera dödsfall) som berörts av en sådan möjlig sval eller het luftström.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-07 15:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Val av tillhörighet till 'Översättning' har kunna för virra en och annan läsare. Men att sortera i 'förklaring' eller till och med 'Överkurs i förklaring' har visat sig omöjligt att överkomma. Men förklaring är alltså att jag översätter på grund av att någon har trott att 'hybris' står för någon sorts sinnlig maktfullkomlighet, vilket förstås är god tro. Men i min värld gäller stundom en egen världsbilds... (här tappade jag tråden, mobilen ringde och fick mig att hoppa högt, dock inte över en meter...)
2022-09-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP