Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att till svenska tolka Leonard Cohens sång "Come Healing" /GG


Kom Gör Mig Sann Och Hel

Låt samla allt som brustit
och ge det till mig nu
med doften av de löften
du aldrig vågat ge

De törnen som du bar på
det kors du lämnat kvar
kom lindra nu min smärta
kom gör mig sann och hel

Och låt till himlen ljuda
en sång av längtan fylld
kom hela det som brustit
kom gör mig sann och hel

Se nådens portar öppnas
i egenmäktig rymd
och ingen här förtjänar
dess grymmhet eller gunst

Se ensamhetens längtan
där kärlek har stängts in
kom lindra nu min smärta
kom gör mig sann och hel

Se mörkret hur det skingras
där ljuset stängdes in
kom gör mig hel i tanken
kom gör mitt hjärta helt

Se mörka stoft som täcker
en kärlek hel och fri
det dolda hjärtat talar
till ett brustet ovanför

Låt nu himlen tveka
Och jorden ropa ut
kom hela det som brustit
kom gör vårt inre helt

Se grenen hur den längtar
att lyfta blommans blad
Se kärlen hur de längtar
Att rena blodets sav

Så låt nu himlen höra
en sång av längtan fylld
kom hela det som brustit
kom gör vårt inre helt

Svensk text:
Copyright © 2015 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Leonard Cohen

https://www.youtube.com/watch?v=MUB1O2cT2gM




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-17 08:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar skarpt!
2021-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP