Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi far genom städer med hus utav sten och gator som blänker i lyktornas sken.


Ett Sista Farväl

Ett försök av mig att till svenska tolka Tom Waits sång "Take One Last Look"

Låt oss möta soluppgången i en annan stad
Pröva vår lycka med en snabb rockad
Lämna korten kvar på bordet, och brödet likaså
Det finns ej tid att vänta, när vargtimmen slår

Så ta ett sista farväl
Av den plats som du nu lämnar
Ta ett sista farväl ... (2x)

Det liv som vi levt kan vinden ej bära
På de vägar som väntar långt borta och nära
Men resan går framåt med stadig fart
När vi lämnat det gamla för en oprövad start

Så ta ett sista farväl
Av den plats som du nu lämnar
Ta ett sista farväl ... (2x)

Låt oss se mot det ljus som är nytt,
När vi lämnar det liv som har flytt
Vi far genom städer med hus utav sten
Och gator som blänker i lyktornas sken
Jag älskar att se vinden smeka ditt hår
Allt vi behöver det finns där vi står

Så ta ett sista farväl
Av den plats som du nu lämnar
Ta ett sista farväl ... (2x)

Ta ett sista farväl
Ta ett sista farväl

Svensk text:
Copyright © 2016 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Tom Waits

https://www.youtube.com/watch?v=vy2VYgs8bkg
https://www.youtube.com/watch?v=UtFtPdSd6_k




Övriga genrer (Översättning) av Göran Gustafsson VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-12 10:51



Bookmark and Share


  Lyrik
Mycket underbar tolkning, speglar originalet väldigt bra.
2022-12-07

    ADI Nehlin
mycket fin tolkning
2016-04-03

  Larz Gustafsson VIP
And WILD is the wind...
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP