Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beställning

De friteras och de grillas. De små rackarna. Sedan serveras de till den som först är beredd att beställa. Först att bestämma sig. De kan i all sin enkelhet se ganska delikata och välsmakande ut där de ligger och försöker dra uppmärksamheten till sig. De utgör inget direkt undantag från de övriga i gruppen. Ändå försöker de visa på att de skiljer ur sig i mängden.
Beställaren vet att det här inte är bra. Inte nyttigt. Likt förbannat står han där med dreglande käft och begär. Hemställer sin order. Det som är mest synd är ändå att det är samvetet som tar stryk. Samvetet som för en sekund sen var så obefläckat. Som ett nyskrivet blad. Nu dränks det i pulver sotigt som otydliga konturer i en mörk skog och det är alldeles omöjligt att få rent. Hur mycket man än gnor.




Övriga genrer av JB Matanza
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-15 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JB Matanza