Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sådan där gammal sång som känns tidlös, minst sagt. Allsång för sådana fånar som fastnar för kort. Tros du inte om att kunna sjunga, ta ett spass i en gunga, läser rader för en vän, bygg torn av tusen spänn.


Kvällens parafras 20170426




Du skall få min gamla fela,
om jag dör när jag för.
Du skall få min gamla fela,
om jag dör när jag för.

För där uppe hos Gud fader,
får man inte bjuda spader,
Du skall få min gamla fela,
om jag dör när jag för.

(I och för sig går det
som en dans att föra i polska.
Men även den som spelar,
bör kunna föra en hand.)

Spelar du Bridge då du lämnar över,
bör du bjuda fyra klöver.
Din fiol, låda, stråke
om din polare heter Åke.

Annars det även går,
att vila still o räkna får,
leka kull o dra en spader,
eller blott leva som en glader.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-26 19:12



Bookmark and Share


  ULJO
Den gamla slagdängan.
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP