Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fenbäraren


På Eldoradovis

Amerikanare eller dollargrin är vedertagna begrepp som symboliserar den amerkanska drömmen om rörelse. Oavsett om modellbeteckningarna på muskedundren är sagoland, åsk- eller eldfåglar eller gyllene hökar, vittnar dessa om flyt i stil och form. Under formgivarnas utsökta blick för liv i rörelse, växer dessa mobila konstverk fram. Särskilt om mästerverket är betitlat 1959 Cadillac Eldorado Seville Sport Coupe in Argyle Blue Metallic. Spanska el dorado betyder ”den förgyllde” vilket för tankarna till något upphöjt tillstånd eller lyckoland.

Kärt barn har många namn. Vad sägs om följande insmickrande och till vissa delar mindre insmickrande smeknamn: Fenbärare, kromdon, oljepråm, dimkryssare, jetplansbur eller utopiataxi. Något mytiskt har smugit sig in denna värld av förgylld förflyttning. Detta speglas inte minst av bilpriserna, vilka rakat i höjden de senaste åren.
Ännu kvarstår fascinationen, och mystiken tätnar!




Övriga genrer (Kåseri) av BenGust VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-13 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP