Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GRIS APA MÄNNISKA ELLER NÅGOT MITTEMELLAN OBESTÄMBART

För att göra sig förtjänt av att bli benämd
som gris,förutsätter det att man beter sig
som en gris,och den som därtill ser ut som
en gris,blir ju uppenbarligen betraktad som
gris av grisögon.

Men en gris som inte beter sig som en gris
utan som en apa och dessutom ser ut som
en apa,blir naturligtvis bemött som en apa
av apor.

Den som varken ser ut eller uppför sig som
apa eller gris,utan som människa blir därav
betraktad som det av människor.

Vilka av dessa tre primater som uppför sig
naturligt och värdigt måste naturligtvis
tillskrivas apan och grisen
-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 2214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-03 07:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP